Veelgestelde vragen Oosterse lampen

1. Ik heb een bestelling gedaan maar nog geen bevestiging ontvangen.

Check je Spam map even en kijk of de bevestiging daar binnen is gekomen. Toch geen bevestiging in je spam? Neem contact met ons op.

2. Versturen jullie ook naar het buitenland?

Voor het versturen van pakketten naar buitenland gelden andere tarieven.

3. Ik wil een pakketje terugsturen, hoe doe ik dat? 

Ja, je kan een pakket in de originele verpakking retour sturen. Check onze retour spelregels hier.
4. Zijn alle lampen dimbaar?
Ja alle mozaïek en filigrain lampen zijn dimbaar.
Het is wel afhankelijk van het soort lamp dat je gebruikt en of de dimmer geschikt is
voor de lamp die je gaat gebruiken. Een heldere ECO halogeen lamp is dimbaar op elke standaard dimmer. Een spaarlamp is meestal niet dimbaar. Als de lamp dimbaar is staat het op de verpakking en de dimmer moet dan ook nog geschikt zijn. Een LED lamp is dimbaar op de meest gangbare dimmers, maar ook bij een LED lamp staat er op de verpakking of de lamp wel of niet dimbaar is.
5. Wat is de kleur van het metaal bij een Mozaïeklamp?
De kleur van het metaal van een mozaïeklamp is bijna altijd zilverkleurig. Er zijn een aantal uitvoeringen waar de mozaïeklamp een donkere antiek finish heeft.
6. Zijn alle lampen geschikt voor buiten?
Met uitzondering van de tafellampen zijn alle lampen voorzien van randaarde. Een lamp kan dus buiten geplaatst worden. Het zijn echter geen gesloten buitenlampen, dus de lampen kunnen geen direct vocht hebben. ( regen etc. ) Als de lamp te nat zou worden is er geen gevaar, maar de aardlekschakelaar zal de stroom onderbreken. Mocht dit gebeuren, haal dan de spanning van de lamp en zet de aardlekschakelaar in de stoppenkast weer in de juiste stand.
7. Welke lampen zijn geschikt voor de Badkamer?
Alle hanglampen en plafonnières hebben randaarde en kunnen in de badkamer geplaatst worden. Zorg ervoor dat er geen direct water in de lamp kan komen of teveel stoom tijdens het douchen. (ventileer goed). Gebruik de lampen alleen in de badkamer als de badkamer ook een randaarde aansluiting heeft. Als de lamp toch te veel vocht of stoom krijgt, zal de aardlekschakelaar de stroom onderbreken.
8.  Kunnen de kettingen van de hanglampen Ingekort worden?
Ja alle hanglampen kunnen ingekort worden. De schakel van een ketting is makkelijk met een schroevendraaier of een tang te openen en zo kun je het gewenste aantal schakels verwijderen. Als de lamp veel korter moet worden, dan zal ook de elektrodraad ingekort moeten worden.
9. Hoe lang zijn de snoeren van een Tafellampen?
Dit is afhankelijk van het model het snoer van de mozaïek tafellampen is: 125 cm. En van de filigrain tafellampen is dit: 175 cm.
10. Welke lamp kan ik het beste in de fitting plaatsen om het mooiste effect te krijgen 
Bekijk hiervoor het lichtadvies op deze pagina: Lichtadvies bekijken
11. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stel dan gemakkelijk uw vraag via de chat, telefonisch of per mail