Lichtadvies voor Oosterse lampen

MOZAIK LAMPEN

Optimale sfeer met Oosterse sfeerverlichting en een energiezuinige lamp. Onze mozaïek lampen zijn allemaal CE gecertificeerd en geven een mooi sfeervol licht ook als je een energiezuinige LED lamp gebruikt. De prachtige mozaïek effecten zijn verbluffend!

De grotere afmetingen mozaïek hanglampen, plafonnières en vloerlampen hebben E27 (grote) fittingen. Gebruik een energiezuinige 6 watt LED lamp voor een mooi oosters effect en de sprankelende kleuren maken grote indruk.

De kleinere afmetingen mozaïek hanglampen, plafonnieres en wandlampen hebben E14 (kleine) fittingen. Gebruik voor deze Oosterse lampen een energiezuinige 4 watt LED lamp voor het beste resultaat.

 

FILIGRAIN LAMPEN

Om het mooiste effect van een filigrain lamp te bereiken is een ECO halogeen lamp het meest geschikt. Een ECO halogeenlamp geeft de mooiste tekening van het gaatjespatroon op de wand en het plafond. Bijna alle formaten filigrain lampen in onze collectie hebben een E27 grote fitting.
Voor deze lampen adviseren wij een 40 watt ECO halogeen lamp. Voor de filigrain lampen met een E14 (kleine) fitting volstaat een 25 watt ECO halogeen lamp

De filigrain hanglampen met een open onderkant zijn uitermate geschikt om boven een eetkamertafel te hangen. Deze filigrain hanglampen geven goed leeslicht en een subtiel patroon op wand en plafond bij gebruik van een 60 watt ECO halogeenlamp. ECO halogeen lampen hebben als voordeel dat ze gebruikt kunnen worden met een dimmer.

 

LUMEN

Al geruime tijd zijn de EU richtlijnen veranderd. De lichtopbrengst is niet meer aangegeven in wattage maar in LUMEN. Met lumen wordt de lichtsterkte per watt uitgedrukt, hoe meer lumen je hebt hoe hoger de wattage en omgekeerd. Op de tabel hieronder kun je het aantal LUMEN omrekenen naar het aantal wattage.

 

SFEERVERLICHTING

Verlichting is een belangrijk onderdeel voor de sfeer in je huis. Niet elke kamer is gelijk en soms is het moeilijk om te bepalen welke soort verlichting het beste past om de juiste sfeer te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan kleur en afmetingen maar ook aan de hoogte van een kamer. Bij een laag plafond is de beste optie waarschijnlijk een mozaïek of filigrain plafonnière. Bij een hoog plafond komt een mooie mozaïek of filigrain hanglamp het best tot zijn recht. Kies je voor sfeerlicht en/of werklicht? In onze collectie filigrain lampen hebben wij vele modellen voor zowel sfeerlicht als werklicht. Kies je voor prachtige gekleurde lampen dan kun je eindeloos genieten van onze uitgebreide collectie mozaiklampen.

Kom je er niet helemaal uit? Wij adviseren je graag.

 

Tabel 

GloeilampLED-lampSpaarlampHalogeenlamp
wattage25W 4W5W18W
lumen220 lm300 lm220 lm220 lm
wattage40W6W8W28W
lumen415 lm500 lm430 lm370 lm
wattage60W 10W12W42W
lumen710 lm810 lm741 lm625 lm
wattage75W12W15W53W
lumen930 lm1055 lm970 lm853 lm

 

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe artikelen en trends? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

De nieuwsbrief wordt maximaal 1x per maand verzonden.