Oosterse lampen advies verlichting

Sfeerverlichting is onze passie. Wij adviseren je graag hoe je Oosterse lampen in elk interieur kunt toepassen.

Wist je dat sfeerverlichting ook functioneel kan zijn?
Denk eens aan een oosterse mozaïek of filigrain hanglamp met een open onderkant. Perfecte hanglampen om oosterse sfeer te combineren met functionaliteit. De open onderkant geeft een mooie lichtbundel naar beneden. Hang deze Oosterse lampen bijvoorbeeld boven een eetkamertafel en je hebt goed licht op tafel om bij te lezen of gezellig te eten. De kleuren van het mozaïek of de patronen van de filigrain lampen geven je interieur de sfeervolle oosterse finishing touch. De ruime keuze in onze collectie mozaïek en filigrain verlichting geven je meer dan voldoende mogelijkheden om iets passend voor jouw interieur te vinden.

Mozaïek brengt kleur in je interieur. Onze collectie mozaïek hanglampen, plafonnières, wandlampen, vloerlampen en tafellampen bestaat uit vele designs en kleurstellingen. Wil je veel kleur in huis? Kijk dan eens bij de multi-colour uitvoeringen in onze collectie. Of ga je voor een meer specifieke kleur? Onze mozaïek lampen zijn er in heel veel kleuren.
Denk bijvoorbeeld aan blauw, groen, rood/oranje, en bruin/beige.
De zwart/wit en transparant uitvoeringen passen goed in een modern en strak interieur. Met transparant kun je alles combineren, maar heb je wel de oosterse sfeer in huis gehaald. Met zo veel mogelijkheden is het misschien moeilijk kiezen. Wij adviseren je graag.

Filigrain lampen maken prachtige oosterse patronen op wand en plafond.
Niet alle filigrain hanglampen zijn meer handgemaakt. De filigrain lamp is momenteel helemaal in. Het met de hand vervaardigen van deze lampen vergt veel tijd en vakbekwaamheid. Omdat de vraag te groot is, worden de filigrain lampen nu ook machinaal gemaakt. Het materiaal van de handgemaakte filigrain lampen is meestal koper met een zilverkleurige afwerking. Deze koperen uitvoering verkleurt naar verloop van tijd en krijgt een veel donkerder kleur. Je kunt de lamp poetsen met een zachte doek, om de oxidatie te verwijderen en weer de zilverkleur terug te krijgen. De machinale uitvoering van de filigrain lampen is metaal, afgewerkt met een finish in kleur. Deze uitvoering heeft geen onderhoud nodig, verkleurt niet en is aanzienlijk goedkoper dan de koperen uitvoering. Bij de metalen uitvoering heb je keus uit vele modellen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte buitenkant en een prachtige vintage gouden binnenkant. Of een zilveren vintage uitvoering met de binnen en buitenkant in dezelfde kleur. Kijk hier voor alle uitvoeringen van onze filigrain lampen. Het sfeervolle oosterse patroon is bij beide uitvoeringen hetzelfde. Filigrain lampen veranderen elke ruimte in een oosters sprookje.

Wil je graag advies over welke lampen je het beste kan gebruiken in onze Oosterse lampen? Klik hier en vind een uitgebreide beschrijving over de verschillende Lumen en lampen soorten