Lichtadvies Oosterse lampen

Optimale sfeer met oosterse sfeerverlichting en een energiezuinige lamp.

Al onze mozaïek lampen geven een mooi sfeervol licht, ook als je een energiezuinige LED lamp gebruikt.

De grotere afmetingen mozaïek hanglampen, plafonnières en vloerlampen hebben CE gecertificeerde E27 grote fittingen. Met een 6 watt LED lamp,
krijg je het mooiste oosterse effect en sprankelende kleuren.

De kleinere afmetingen mozaïek hanglampen, plafonnieres en wandlampen hebben CE gecertificeerde E14 kleine fittingen. Gebruik voor deze lampen een energiezuinige 4 watt LED lamp voor een prachtig oosters effect.

Om het mooiste effect van een filigrain lamp te krijgen, is een
ECO halogeen lamp het meest geschikt. Een ECO halogeenlamp geeft de mooiste tekening van het gaatjespatroon op de wand en het plafond. Bijna alle filigrain lampen in onze collectie hebben een E27 grote fitting.
Voor deze lampen adviseren wij een 40 watt ECO halogeenlamp. De filigrain hanglampen met een open onderkant zijn uitermate geschikt om boven een eetkamertafel te hangen. Deze filigrain hanglampen geven goed licht om bijvoorbeeld bij te lezen en geven een subtiel patroon op wand en plafond. Als je de lamp hiervoor wilt gebruiken, dan is een  60 watt ECO halogeenlamp het meest geschikt. ECO halogeen lampen kunnen gebruikt worden met een dimmer.

Al geruime tijd zijn de EU richtlijnen veranderd. De lichtopbrengst is niet meer aangegeven in wattage maar in LUMEN. Op de tabel hieronder kun je het aantal LUMEN nog even omrekenen naar het aantal wattage.

Verlichting is bepalend voor de sfeer in je huis. Niet elke kamer is gelijk en soms is het moeilijk om te bepalen welk soort sfeerverlichting het beste past. Denk bijvoorbeeld aan kleur en afmetingen, maar ook aan de hoogte van een plafond. Bij een laag plafond is de beste optie waarschijnlijk een mozaïek of filigrain plafonnière. Bij een hoog plafond komt een mooie mozaïek of filigrain hanglamp het best tot zijn recht.

Hieronder vind je een tabel met de Lumen en Wattage .

Kom je er niet helemaal uit? Wij adviseren je graag.

 

Gloeilamp LED-lamp Spaarlamp Halogeenlamp
wattage 25W  4W 5W 18W
lumen 220 lm 300 lm 220 lm 220 lm
wattage 40W 6W 8W 28W
lumen 415 lm 500 lm 430 lm 370 lm
wattage 60W  10W 12W 42W
lumen 710 lm 810 lm 741 lm 625 lm
wattage 75W 12W 15W 53W
lumen 930 lm 1055 lm 970 lm 853 lm